Posts

Showing posts from July, 2015

Inai Merah Homemade Mika - produk baru

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..Sya ada sesuatu yang istimewa yang nak dikongsikan...Ada keluaran baru ye kali ni..Inai homemade Mika..Yang ni untuk pakai di kuku sahaja ye.. Memang baboommm terbaik punya warna.In sha Allah.. bleh bawak utk solat...Maksudnya boleh ambil wuduk mcm biasa.. Dont worry ye syg..Kalau nak boleh contact sya ye.. 012 - 5705495

Ciri- ciri wanita solehah

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Dah lama rasanya saya tak update entry baru.. entry kali ni menyentuh tentang fiqh wanita.. kat bawah ni ada senarai ciri2 wanita yang saya cedok dari buku yang sangat hebat.. buku WANITA DAMBAAN SYURGA.. in shaa Allah.. ilmu yang saya perolehi  daripada buku ni.. saya akan cuba kongsikan bersama dalam entry2 seterusnya.. tapi tak kesemuanya yang akan saya perkatakan.. kat sini saya hanya bagi point penting saja.. untuk pembacaan lanjut boleh beli buku tersebut.. sangat menarik dan berguna sampai bila2.. saya kongsikan bukan untuk kepentingan diri saya tetapi untuk ajak wanita2 di luar sana untuk kita sama2 muhasabah diri.. kita ni dah sampai takat mana?..In shaa Allah.. sambil saya berubah pelan2.. tak salah kiranya saya bantu orang lain yang berniat seperti saya.. 1) ketaatan kepada Allah s.w.t dan RasulNya
2) ketaatan kepada suami ataupun ibubapanya
3) mengerjakan solat 5 waktu
4) berpuasa di bulan Ramadan
5) menjaga aurat dan berpakaian sopan …